Flott 5. plass til HCC yngre junior i Oppdal

 

Halden curling club. Junior

Glad guttegjeng rundt det runde bord.

Forrige helg var det turnering for yngre juniorer i Oppdal, og Halden stilte med Lag Bergerskogen. Laget håpet på en god plassering etter å ha tatt en meget hederlig 4. plass i fjorårets Yngre Junior NM. Etter en lang togtur var det duket for første runde klokken 08:30. Første motstander ut var Yngre Junior-debutantene Lag 2000B fra Oppdal. Til tross for overraskende godt spill fra nykommerene, vant Lag Bergerskogen komfortabelt 5-2 på fem omganger.

Kamp nummer 2 bød på en litt større utfording, da haldenserene møtte det noe mer rutinertne Lag Mattsson fra Sveg CK. Igjen havnet motstanderene på defensiven, og Lag Bergerskogen, anført av en skip Bergerskogen i storform, tok 3 poeng i både 2. og 4. omgang, og dro dermed iland seieren 7-3.

Den tredje kampen skulle vise seg å bli en skikkelig thriller, da Lag Bergerskogen møtte Lag Godtland fra Oppdal. Halvveis i kampen var stillingen fortsatt 0-0, etter at haldenserene blanket de første tre omgangene. Spesielt innsatsen til firer Eikre gjorde dette mulig. I andre halvdel av kampen var det fortsatt jevnt, og før siste omgang var stillingen  1-1. I siste omgang tok Lag Bergerskogen kontroll, og avgjorde kampen ved å ta 2 poeng.

Den siste gruppespillskampen skulle også vise seg å bli en gruppefinale, da begge lagene hade vunnet sine første tre kamper. Etter å ha stjålet 2 poeng i første omgang, for så å ha fått 2 poeng imot, tok Lag Bergerskogen 3 poeng i 3. omgang, og ledet dermed 5-2 halvveis. Gutta fra Halden fortsatt det gode spillet i 4. omgang, og holdt oppdalingene til 1 poeng. Men i 5. omgang raknet det, og etter en skuffende omgang klarte ikke firer Eikre å trekke inn i boet for 1 poeng, og dermed stjal Lag Myran 3 poeng. Myran holdt trykket oppe i siste omgang også, og stjal 2 poeng for å avslutte kampen 8-5.

Dette gav dem 2. plassen i gruppe B, og en 5. plass sammenlagt etter at gruppespillet var over.

Søndag morgen var det duket for kvartfinale, og motstander var Lag Stener fra Sveg CK. Etter å ha stjålet 1 poeng i første omgang, gikk alt feil for Bergerskogen. En kombinasjon av bom og uflaks første til at Stener lå med 3 poeng etter halvspilt andreomgang, og haldenserene endte opp med å få 4 poeng i sekken. Etter dette ble opphentingen vanskelig, og kampen endte 5-2 i svenskenes favør.

Etter å ha fått en seier på walkover i første rangeringskamp fikk guttene fra Halden en omkamp mot Mattsson fra Sverige i kampen om 5. plassen. Lag Bergerskogen brukte hvilen bra, og avsluttet turneringen med en overbevisende 9-2-seier.

Turneringen ble vunnet av Lag Foss fra Oppdal, som slo Lag Stener fra Sveg 4-3 i finalen. Lag Ramsfjell fra Stabekk slo Lag Myran fra Oppdal i bronsefinalen.

Neste turnering i Yngre Junior-touren er 8.-10. februar i Halden Curlinghall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12 622 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress