Halden Curling Club

Kom i gang med curling!

Curling er et sosialt spill der det handler om å ha det gøy sammen med andre.
På denne siden finner du informasjon om hvordan du kommer i gang med curling!

ALLE som ønsker, har muligheten til å spille curling!

Hvem kan spille curling?

I Halden Curling Center kan alle fra 10 år og eldre spille curling med det samme utstyret.

I curling er det mulig å bruke mange ulike teknikker for å koste og sende steiner. Spillet passer dermed for mange aldre og funksjonsnivåer.

Senteret er tilpasset bruk av rullestol.

Leie curlinghallen?

Her finner du kontaktinformasjon for leie av baner eller hele hallen.

Hvordan spille curling?

Besøk sidene til Norges Curlingforbund for å få informasjon om hvordan spille curling.

Kle deg varmt

Curling er et spill på is. Det betyr at det kan være kaldt i hallen. Ofte er det rundt 10 grader i en curlinghall. Vi anbefaler at du kler deg i lag, slik at du kan ta av lag for lag hvis du blir for varm. Lue og hansker er et must.

Curlingsko

Curling krever ikke mye utstyr, men curlingsko er nødvendig for ikke å ødelegge isbanen, holde deg varm på beina og holde balansen på isen.

Et par med curlingsko består av en sko med glatt såle og en sko med stødig såle. Den glatte skoen skal du bruke til å slide. Å «slide» betyr å sende steinen ned isbanen. Når du ikke slider, kan du ha på en såle slik at begge skoene står stødig på isen.

Du trenger ikke gå til innkjøp av curlingsko for å prøve curling. Alle curlinghaller tilbyr leie av curlingsko. Om du bruker rullestol trenger du ikke curlingsko.

Curlingkoster

For å endre fart, lengde og retning på steinen kan du bruke en curlingkost. Curlingkosten hjelper deg også å holde balansen når du skal sende steinen.
Curlingkoster har èn standard størrelse.
Du trenger ikke gå til innkjøp av en curlingkost for å komme igang med curling. Alle curlinghaller tilbyr koster til leie.

Curlingsteiner

En curlingstein er en 20 kg granittstein. I klassisk curling spiller hvert lag med 8 steiner. I doubles og mixed doubles spiller hver lag med 7 steiner. Curlingsteinene tilhører ishallen og skal ikke flyttes.